Financieel echtscheidingsadvies of relatie beëindiging

Een echtscheiding of relatie beëindiging is een gebeurtenis die niet alleen emotioneel een grote impact heeft, maar ook financieel en fiscaal. Er komt heel veel op je af en het is vaak niet te overzien.

Terecht dien je je af te vragen hoe je financiële situatie eruit zal zien na de scheiding en hoe je daarvoor nu zaken het beste kunt gaan regelen. Denk dan aan de eigen woning met de bestaande hypotheek, lopende verzekeringen, gezamenlijke betaal en spaarrekeningen, het pensioen.

Waarom (echt)scheidingsadvies?

Ik ben als financieel echtscheidingsadviseur deskundig op verschillende deelgebieden en neem jullie alle praktische beslommeringen graag uit handen. Daarbij zorg ik bovendien voor een vlotte afhandeling van de scheiding tegen relatief lage kosten.

Het blijkt helaas meer dan eens dat belangrijke informatie niet juist wordt vastgelegd in een convenant of relatie beëindigings document. Hierdoor is het vaak niet mogelijk om gemaakte afspraken tussen partners onderling uit te voeren en dient het convenant aangepast te worden. Dit brengt vaak extra kosten met zich mee of vertraagt het proces.

Het is daarom erg belangrijk om al in een vroeg stadium samen in gesprek te gaan. Zo kan ik inventariseren wat jullie huidige financiële situatie is en wat jullie wensen zijn met betrekking tot de verdeling hiervan. Ook krijg je inzicht in welke documenten er nodig zijn om de financiële zaken in goede banen te leiden.

Mijn doel is om zo snel mogelijk een stuk onzekerheid bij je weg te nemen in deze toch al moeilijke periode. Ik werk daarvoor ook nauw samen met een advocaat en notaris.

Wil je graag eens kennismaken?

Gewoon om te kijken of ik de beste partij ben voor jullie situatie? Je bent van harte welkom bij mij op kantoor in Herten. Heb je liever dat ik naar jou toe kom? Dat kan uiteraard ook. Plan direct een kennismakingsgesprek in.

Maak een afspraak